pagina-content

over Conny van der Borgh, Praktijk de Levensweg, psycholoog, psychosociaal werker, transpersoonlijk counselor, NLP-masterpractioner - Praktijk de Levensweg

Ga naar de inhoud

Even voorstellen

Mijn naam is Conny van der Borgh (1961). Ik heb een volwassen dochter en zoon en via mijn huidige echtgenoot nog twee dochters. We hebben zeven kleinkinderen.

Als tiener had ik belangstelling voor diverse mensgerichte beroepen waaronder psycholoog en verpleegkundige. Na uitlotingen werd ik directiesecretaresse. Ook in dit vak vond ik het boeiend hoe mensen met elkaar omgaan en hoe ze reageren op de mooie en moeilijke dingen in het leven.

Mijn eigen levensweg is een goede leerschool voor mij geweest. Dat begon met het ontdekken van mijn plek in deze wereld als kind en jongvolwassene. Daarna mooie ervaringen met werk, relaties en het krijgen van kinderen. Maar ook verlies van mensen die me dierbaar waren, twee miskramen, depressie en echtscheiding. 
Een veelheid aan lessen in omgaan met veranderingen en je eigen weg vinden.

Elke ervaring heeft in positieve zin bijgedragen aan mijn persoonlijke groei. En juist dat wat moeilijk was heeft mij het meeste geleerd. Hierdoor besloot ik om mensen te gaan ondersteunen bij hun worsteling met de lastige kanten van het leven. En ook bij hun verlangen naar meer zelfkennis, persoonlijke ontwikkeling en "een ander leven".

Ik volgde een vierjarige opleiding aan de Integrale Academie Menswetenschappen (SPSO) en studeerde af als psychosociaal werker. Zo kreeg ik veel kennis en vaardigheden op het gebied van psychosociaal werk, psychologie, sociologie, bewustwording en spirituele ontwikkeling.

Daarnaast deed ik de opleidingen NLP-practitioner en NLP-Masterpractitioner. Ik volgde workshops, cursussen en trainingen op het gebied van rouwverwerking, familieopstellingen, therapeutisch tekenen, netwerkcoaching en energetisch lichaamswerk.

Uitgebreide praktische ervaring die ik toepas in mijn eigen praktijk heb ik onder andere opgedaan tijdens opleidingsdagen, als vrijwilliger bij Humanitas in het kader van rouwverwerking en als stagiaire bij een vrijwilligerspunt van maatschappelijke organisatie ContourDetwern.

Door dit alles heb ik een grote ontwikkeling doorgemaakt, als mens en als professioneel ondersteuner voor anderen

In 2016 heb ik de HBO Psychosociale Basiskennis (PSBK) gevolgd. Daardoor kon ik me aansluiten bij de beroepsverening LVPW (Landelijke Vereniging Psychosociaal Werkenden) en vergoeden de meeste zorgverzekereraars (deels) mijn consulten van uit de aanvullende zorgpaketten. 

Ik volg jaarlijks opleidingen of bijscholingen zoals:
  • Focussen volgens Eugene Gendlin. 
    Dit is een prettige en effectieve manier om met behulp van lichamelijke gewaarwording inzicht te krijgen in emoties, angsten, verlangens en 'drempels' waarvan je je niet bewust bent. Dat wat onbewust is, speelt wel een grote rol in hoe je denkt en handelt en hoe je je leven ervaart. Focussen helpt vervolgens ook om te ontdekken wat je nodig hebt om een positieve omslag te maken. 
  • Bijscholing individueel systemisch werk (familieopstellingen).
    Het voordeel van individuele opstellingen is dat je niet hoeft te werken met representanten maar wel veel informatie kunt krijgen over de invloed die je gezin van herkomst heeft op hoe je bent en dingen in je leven ervaart.
  • Psychosociaal begeleiden van mensen met alvleesklierontsteking of -kanker.
  • Zelfhelend vermogen van de mens.
  • De karaktertypen van het Enneagram. Dit geeft waardevolle informatie over je drijfveren, talenten en valkuilen.
  • Jaarlijks heb ik bijscholing in het kader van Psychosociale Basiskennis (PSBK), bijvoorbeeld over herkennen van persoonlijkheidsstoornissen en andere psychische stoornissen.


Ik loop graag een stukje met u mee op uw levensweg.

Conny vander Borgh

> naar  Praktisch

                                                                                                     > naar    Contact                                       
Terug naar de inhoud