pagina-content

over Conny van der Borgh, Praktijk de Levensweg, psycholoog, psychosociaal werke,r transpersoonlijk counselor, NLP-masterpractioner - Praktijk de Levensweg

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

 


Even voorstellen

Mijn naam is Conny van der Borgh en ik ben geboren in 1961. Ik heb een volwassen dochter en zoon en via mijn huidige echtgenoot nog twee dochters. We hebben vijf kleinkinderen.

Als tiener had ik belangstelling voor diverse mensgerichte beroepen waaronder psycholoog en verpleegkundige. Na uitlotingen werd ik directiesecretaresse. Ook in dit vak vond ik het boeiend hoe mensen met elkaar omgaan en hoe ze reageren op de mooie en moeilijke dingen in het leven.

Mijn eigen levensweg is een goede leerschool voor mij geweest. Dat begon met het ontdekken van mijn plek in deze wereld als kind en jongvolwassene. Daarna mooie ervaringen met werk, relaties en het krijgen van kinderen. Maar ook verlies van mensen die me dierbaar waren, twee miskramen, depressie en echtscheiding. 
Een veelheid aan lessen in omgaan met veranderingen en je eigen weg vinden.

Elke ervaring heeft in positieve zin bijgedragen aan mijn persoonlijke groei. En juist dat wat moeilijk was heeft mij het meeste geleerd. Hierdoor besloot ik om mensen te gaan ondersteunen bij hun worsteling met de lastige kanten van het leven. En ook bij hun verlangen naar meer zelfkennis, persoonlijke ontwikkeling en een ander leven.

Ik volgde een vierjarige opleiding aan de Integrale Academie Menswetenschappen (SPSO) en studeerde af als psychosociaal werker. Zo kreeg ik veel kennis en vaardigheden op het gebied van psychosociaal werk, psychologie, sociologie, bewustwording en spirituele ontwikkeling.

Daarnaast deed ik de opleidingen NLP-practitioner en NLP-Masterpractitioner. Ik volgde workshops, cursussen en trainingen op het gebied van rouwverwerking, familieopstellingen, therapeutisch tekenen, netwerkcoaching en energetisch lichaamswerk.

Praktische ervaring die ik toepas in mijn eigen praktijk heb ik onder andere opgedaan tijdens de trainingdagen, als vrijwilliger bij Humanitas in het kader van rouwverwerking en als stagiaire bij een vrijwilligerspunt van maatschappelijke organisatie ContourDetwern.

Door dit alles heb ik een grote ontwikkeling doorgemaakt, als mens en als professioneel ondersteuner voor anderen

In 2016 heb ik de HBO Psychosociale Basiskennis (PSBK) gevolgd. Dit is een opleiding die door de zorgverzekeraars verplicht is gesteld voor alternatieve therapeuten die op het psychische vlak werken. Hierin worden o.a. alle belangrijke medische en psychische hoofdzaken en alarmsignalen behandeld. Zo kunnen therapeuten op een verantwoorde manier  werken en weten ze ook wanneer het nodig is om hulp van een arts of psychiater in te schakelen.

Bijscholingen 2017-2018:
  • Training voor het psychosociaal begeleiden van mensen met Alvleesklierontsteking of
    -kanker.
  • Bijscholing gevolgd voor Focussen volgens Eugene Gendlin.
    Dit is een prettige en heel effectieve manier om met behulp van lichamelijke gewaarwording inzicht te krijgen in emoties, angsten, verlangens en 'drempels' waarvan je je niet bewust bent. Dat wat onbewust is, speelt wel een grote rol in hoe je denkt en handelt en hoe je je leven ervaart. Focussen helpt vervolgens ook om te ontdekken wat je nodig hebt om een positieve omslag te maken. 
  • Bijscholing individueel systemisch werk (familieopstellingen).
    Het voordeel van individuele opstellingen is dat je niet hoeft te werken met representanten maar wel heel veel informatie kunt krijgen over de invloed die je gezien van herkomst heeft op hoe je bent en dingen in je leven ervaart.

Ik loop graag een stukje met u mee op uw levensweg.

Conny vander Borgh

> naar  Praktisch

                                                                                                     > naar    Contact

 
 


                                       
 
 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu